Meanderende rivier, mee-Ander

Over mee-Ander

De metafoor

Je levensloop is als een meanderende rivier. Belangrijk is dat het  stroomt en niet verzandt. De andere kant schuurt uit en het juiste midden vinden is soms een hele kunst. Hoe blijf je ‘op ‘stroom’? Hoe vind je – kabbelend of bruisend – je weg naar een bestemming die je niet ziet, maar waarvan je weet dat je vroeg of laat er zult komen? Soms zijn er obstakels, stenen, stroomversnellingen, aftakkingen en samenvloeiingen.

En om vlot te blijven, of om vastlopen te voorkomen, heb je soms een ander nodig die even met je ‘mee-anderd’ om rivier te blijven en geen kanaal te worden.

Werkstijl

In mijn werken met mensen ben ik op zoek naar de achtergronden en diepere drijfveren van iemands persoonlijkheid en hoe dat doorklinkt denken, voelen en handelen. Vragen naar zingeving en de eigen spiritualiteit horen daarbij.  Dit betekent wel dat we intensief aan het werk zijn met elkaar. We gaan de diepte in, zonder precies te weten wat er allemaal boven kan komen. Dat kan pijnlijk en confronterend zijn, maar ik werk vanuit een groot vertrouwen in het herstelvermogen van mensen.

Ik vind het belangrijk dat in elke ontmoeting er echt iets gebeurd. Therapie en supervisie is meer dan praten. Het is een vorm van actie waarin ik zo creatief mogelijk bezig wil zijn. Ik maak daarom gebruik van een mix van verschillende benaderingen en middelen. Zo werk ik graag met:20150728_131030

  • Verhalen, levensgeschiedenissen en metaforen
  • het enneagrammodel
  • Familieopstellingen
  • Psychodrama
  • NLP-oefeningen

Ik probeer  een veilige ‘ruimte‘ te creëren, waarin betekenisvolle momenten plaats kunnen vinden die helend zijn en opening bieden voor groei en verandering. Om weer ‘op stroom’ te komen.

Deskundig en direct. Betrokken en tegelijk afstand bewarend. Hij luistert goed en praat gemakkelijk. Hij doorziet veel, is snel en laat tegelijk ruimte en tijd om zelf te ontdekken. Hij heeft overzicht en overwicht, geeft waar nodig correctie en hij is ernstig en ontwapenend met (heel belangrijk) humor.    – een cliënt –